Interieur

Je interieur een totale make over geven

Het is belangrijk om een interieur een persoonlijke touch van jezelf te geven. Dit kun je doen met een tijdloze granieten vensterbank in wit of zwart. De kleuren wit en zwart combineren met bijna iedere stijl waardoor je er ook tientallen jaren van kunt genieten. Er wordt steeds meer gekozen voor zwart marmer omdat dit ook past bij een industriële look. De industriële stijl is erg populair onder jong en oud. In de afgelopen jaren zien wij dit alleen maar stijgen!

Waarom kiezen voor een vensterbank van graniet?

De Graniet vensterbank is stevig en makkelijk te onderhouden. Graniet is een natuursteen die duizenden jaren in de natuur heeft gelegen waardoor hij ijzersterk is. Ook is het hittebestendig en je kunt er dus met gemak een hete kop soep of iets anders warms opzetten zonder dat er kringen in het graniet komen. Je moet natuurlijk niet knoeien en als dit al gebeurd moet je dit meteen opdoen. Omdat het een natuurproduct is heeft het ook een excentrieke en uniek nerfstructuur. Hierdoor heeft niemand precies hetzelfde als jou in huis waardoor je huis een unieke en persoonlijke sfeer uitstraalt. Het kan tientallen jaren meegaan zonder dat je een verkleuring ziet. Om de kleur zo lang mogelijk goed te houden is het verstandig om het te beschermen tegen zonlicht. Jaloezieën en rolgordijnen voldoen al als ze maar tegen de raam aan zitten.

Hoe wordt deze vensterbank gemaakt?

De vensterbank wordt meestal in een fabriek speciaal op maat gemaakt voor de klant. Dit omdat niet ieder huis dezelfde afmetingen heeft. Omdat het zo’n sterk materiaal is moet het echt machinaal gebeuren. Machines hebben een grote kracht waardoor ze dit op maat kunnen snijden. Ook kan het zijn dat je kristallen in het graniet vindt die volgroeid zijn met dit materiaal. Meestal worden ze geleverd in de kleuren roze, wit of zwart. Het is namelijk niet mogelijk om de kleuren aan te passen naar de wensen van een klant. Dit product moet echt ontstaan in de natuur door vermenging van verschillende mineralen. Gelukkig zien we de laatste jaren wel dat er steeds meer kleuren beschikbaar komen. Het is een kwestie van wachten tot de juiste structuur en kleur voor jou beschikbaar komen.

Wat zijn de voordelen van zwart marmer?

Als je een duurzaam interieur wil inrichten dan is Zwart marmer een echte aanrader. Deze kleur is tijdloos, maar natuursteen zoals marmer kan wel 75 jaar of langer meegaan. Een ander voordeel is dat marmer net als hout een uniek structuur heeft. Het is dus wel in elke ruimte hetzelfde kleurenpalet, maar de nerfstructuur is overal identiek. Er zal dus altijd een ruimte zijn die je mooier vindt als andere. Het is een glad materiaal wat je makkelijk kunt reinigen met alleen warm water. Het gebruik van chemische middelen is overbodig. Wel moet je goed opletten met knoeien. Als je de vlekken niet meteen opdoet kunnen ze in het marmer trekken. Het is belangrijk dat je dit meteen opdoet en goed droog maakt.

Ook interessant voor jou

Menu