HuisInterieur

Tips voor het bepalen van de stijl van je woonkamer

Stel je voor, je hebt net een nieuw huis gekocht en moet de woonkamer nog inrichten. Of misschien ben je van mening dat jouw huidige woonkamer wel een touch-up kan gebruiken. Waar moet je dan in hemelsnaam beginnen? Het intikken van ‘woonkamer’ in Google levert namelijk zo veel verschillende dingen op dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het is belangrijk dat je een duidelijk beeld maakt van wat jij mooi vindt en zo een eigen stijl kiest of zelfs creëert. Maar hoe doe je dit eigenlijk, waar begin je en hoe pak je dit aan? Als je dat wil weten, lees dan vooral even verder. 

Lijstjes, lijstjes, lijstjes

Het is van belang dat je gaat afbakenen wat je juist wel mooi vindt en wat je niet mooi vindt. Zo is het slim om lijstjes bij te gaan houden, zodat je hopelijk een goed overzicht krijgt. Je kan beginnen door eens op te zoeken wat voor stijlen er allemaal zijn. Maak hier een grote lijst van, zodat je kan gaan afstrepen en onderstrepen. Streep de stijlen door die je niet mooi vindt en onderstreep de stijlen die jij juist wel mooi vindt. Liggen de stijlen die je mooi vindt een beetje dicht bij elkaar of juist niet? Dit is goed om te weten voordat je een winkel inloopt om te gaan shoppen voor je woonkamer.

Doe inspiratie op

Bij het inrichten van je huis is het handig om goed om je heen te kijken. Ga eens op bezoek bij de mensen die je allemaal kent om zo te kijken wat jij wel mooi vindt en wat niet. De buren hebben namelijk een hele andere stijl dan jouw oudoom of tante. Kijk eens goed om je heen om te bepalen wat je wel zou willen en wat niet. Vraag ook wat zij eventueel anders hadden gedaan. Die ene vloer kan er namelijk prachtig uit zien maar wellicht is het niet heel praktisch en hadden zij dat liever ook van te voren geweten. Kennis is macht en zorg dus ook dat je genoeg kennis opdoet. Zo voorkom je dat je later spijt krijgt omdat je er misschien al achter bent gekomen. 

Stalen voor woonkamer

Zorg voor een eenheid in je woonkamer

Het is heel leuk om allemaal verschillende stijlen binnen je huis te willen, maar je moet er ook voor zorgen dat het een beetje bij elkaar past. Een hele landelijke keuken past namelijk niet perse bij een bohemien woonkamer als je ook een strakke en moderne eetkamer hebt. Het is handig als je zorg dat je huis een soort eenheid is. Dit wil absoluut niet zeggen dat het saai moet worden, je kan namelijk alsnog zorgen voor een eenheid door het gebruik van meerdere stijlen door elkaar. Het is alleen wel handig als je zorgt dat het een verzorgde uitstraling heeft en niet een zooitje bij elkaar lijkt. Zonde van al de met zorg uitgekozen onderdelen als ze niet tot hun recht komen. Eenheid is key!

 

Ook interessant voor jou

Menu