HuisInterieurTuin

Een bouwproject organiseren. Hoe doe je dat?

Bij het organiseren van een bouwproject komen een aantal dingen kijken. De meeste mensen kiezen ervoor om een aannemer hiervoor in te schakelen. Hij of zij weet precies hoe ze zo’n project moeten aanpakken en ze ronden dit dan ook snel af. De medewerkers krijgen betaald naar behoren van de Bouw CAO. Eventueel kan de aannemer er ook voor kiezen om een bouwkeet voor de deur te zetten. Dit doen ze vaak bij de grotere projecten of als er vloeren gelegd moeten worden. Bij een vloer leggen moet er natuurlijk zo min mogelijk overheen gelopen worden. In een bouwkeet kunnen de mensen dan toch even tot rust komen en hun pauze houden.

Wat staat er in de huidige bouw CAO?

In de Bouw cao staan afspraken waaraan een werkgever en werknemer zich moeten houden. Een werkgever mag hiervan afwijken, maar dat moet dan wel in het voordeel van een werknemer zijn. In deze CAO staat duidelijk beschreven wat het minimumloon van een medewerker hoort te zijn. Daarnaast staan er ook specifieke regels in zoals dat 55 plussers een 4 daagse werkweek moeten hebben. Ook staan hier de regels omtrent ziek melden en vrije dagen in vermeld. Daarnaast staan hier ook punten voor de werkgever in zoals dat zij een verplicht medisch onderzoek mogen houden bij medewerkers. Hiervoor gelden wel termijnen, maar op deze manier kunnen zij beoordelen of iemand in staat is zijn of haar werk te doen. Wanneer een werknemer hier niet doorheen komt kan een werkgever hem of haar ontslaan of andere werkzaamheden geven.

Een goede loodgieter vinden

Een goede loodgieter vinden kan best moeilijk zijn. Echter kun je wel op het internet zoeken naar bedrijven die zich hierin gespecialiseerd hebben. Het Loodgieter salaris ligt wat hoger als bij andere beroepen. Dit komt omdat loodgieters voor veel werkzaamheden ingeschakeld kunnen worden en onmisbaar zijn. Zo komen ze niet alleen voor het repareren van een leiding, maar zij kunnen deze ook aanleggen bij nieuwbouwprojecten. Ook verrichten zij vaak het onderhoud voor een bedrijf of huishouden. Tevens doen zij er alles aan om lekkages en vocht te voorkomen. Vaak zitten leidingen op vervelende plekken in een huis of gebouw. Om deze reden heeft een loodgieter arbeidsintensief werk en dat moet natuurlijk ook beloond worden. Op het internet kun je altijd prijzen van loodgieters vergelijken om te kijken waar je het goedkoopste uit bent.

Een bouwkeet kopen of huren?

Een Bouwkeet kun je vaak huren als je tijdelijk werkzaamheden in huis hebt. Echter als je kiest voor een aannemer dan nemen zij deze vaak zelf mee. De bouwkeet wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het doen van de administratie of het uitwerken van plannen. Daarnaast kan hij ook gebruikt worden voor pauzes wanneer de mensen wat gaan eten/ drinken. In de luxere varianten zit vaak ook een sanitaire voorziening zodat deze mensen ook hun behoefte kunnen doen. In de meeste gevallen is dit een tijdelijke ruimte totdat de werkzaamheden voldoende af zijn. Soms zitten er ook lockers in voor het opbergen van waardevolle spullen.

Ook interessant voor jou

Menu