HuisInterieurTuin

Uitbesteden of zelf de handen uit de mouwen steken?

Verbouwen is vaak een hele grote klus. Zo kan het zijn dat je eerst de huidige indeling van het huis eruit moet breken voordat je kan beginnen. Het is handig als je weet waaraan je begint, maar vooral dat je weet wat het kostenplaatje gaat zijn. Een verbouwing valt altijd duurder uit dan verwacht dus is het verstandig om een buffer te hebben en te kijken of je zelf de handen uit de mouwen kunt steken om kosten te besparen. Maar hoe doe je dit? 

Krijg overzicht in de financiën. 

Voordat je weet wat precies het plan gaat worden moet je inzicht krijgen in de financiën. Het is handig om eerst te weten wat je zou kunnen uitgeven voordat je allemaal wilde plannen gaat bedenken en deze uiteindelijk niet door kunnen gaan. Vraag aan mensen om je heen wat zij denken dat de verbouwing gaat kosten. Neem een kijkje bij een keukenzaak en een badkamerwinkel om een goed inzicht te krijgen in deze kosten. De ene smaak is namelijk duurder dan de ander en het is handig om hier inzicht in te krijgen. Maak een goed overzicht zodat je weet welk geld je kan uitgeven en wat liever niet. Zo kan je een goede inschatting maken van waar je je geld aan uit gaat geven. 

Maak een plan van aanpak

Als je eenmaal hebt bepaald wat je budget is, moet je een plan van aanpak maken. Het is van belang dat je een plan van aanpak hebt en daarbij ook een tijdsplanning maakt. Zo weet je wat er wanneer moet gebeuren en ben je op de hoogte als er iets uitloopt of niet. Zo kan het zijn dat jouw geliefde schilder een week later moet komen door omstandigheden, hier moet jij wel rekening mee houden in de planning. Wie weet moet je daardoor aan de keuken maatschappij laten weten dat zij de keuken pas een week of twee later kunnen leveren. Weet dat je in zoverre klaar moet zijn voordat er een professional aan te pas komt, dat bespaart kosten en tegenslagen. Hierin is het handig om te kijken naar jouw budget en tijdsplanning. 

Zelf de handen uit de mouwen steken met tekenen

Doe een beroep op vrienden en familie

Kijk eens rond in jouw eigen familie! Wie weet kan die ene oom wel ontzettend goed laminaat leggen en kan jouw vriend van de middelbare school enorm goed schilderen. Op deze manier kan je de handen uit de mouwen steken zonder zelf alles te moeten doen. Daardoor ben je eerder klaar en scheelt het ook vooral in de kosten, zo hoeft er niet iemand te komen om de vloer te leggen of de muren allemaal van een laag verf te voorzien. Allemaal kosten waarin je zou kunnen besparen zodra je goed om je heen kijkt. 

Zelf de handen uit de mouwen steken!

Je kan natuurlijk iedereen wat laten doen in je huis om zo te zorgen dat je het niet hoeft uit te besteden, maar dit is niet altijd super handig. Zo zijn er een aantal dingen die je het beste wel kan uitbesteden, omdat je een perfect resultaat wil zien. Zo kan je er beter voor zorgen dat de dingen die een aantal jaar mee moeten, goed worden geplaatst. Het is handig om de badkamer en de keuken uit te besteden om tegenslagen voor te komen.

Ook interessant voor jou

Menu