HuisInterieur

Alles wat je met plamuur kunt doen!

Plamuur wordt voornamelijk gebruikt voor het opvullen van gaten en scheuren. Echter kun je het ook gebruiken voor het repareren van een verbinding tussen materialen. Met houtplamuur herstel je verbindingen tussen hout. Epoxy plamuur kun je weer gebruiken voor verschillende materialen, maar niet voor hout. En reguliere plamuur wordt voornamelijk gebruikt voor muren. De Epoxy variant bestaat meestal uit 2 delen de verharder en de plamuur zelf. Het is ook mogelijk om deze kant en klaar te kopen. In dat geval is gekozen voor de verhouding 1 op 1. Denk goed na over de verhouding die je nodig hebt om te weten welke variant je moet kopen.

Waarvoor kun je plamuur gebruiken?

Plamuur is een middel wat je voor verschillende toepassingen kunt gebruiken. Veel mensen denken dat het alleen voor het opvullen van gaten in de muur wordt gebruikt, maar dit is niet waar! Het kan namelijk ook gebruikt worden voor metalen of hout om een verbinding te maken tussen objecten. Het is een middel wat snel kan krimpen. Als je dit liever niet hebt dan kun je het beste voor epoxy kiezen. Voor polyester ondergronden is er een speciale soort plamuur die binnen 30 minuten hard wordt. Het grote voordeel daarvan is dat je ruim de tijd hebt om het egaal af te werken met schuren, lakken of verven. Bij twijfel kun je altijd advies vragen aan de medewerker in de winkel.

Plamuur voor jouw huis

Plamuur kopen met extra stevigheid

Je kunt Epoxy plamuur kopen voor extra stevigheid. Dit komt omdat het ook uit 2 elementen bestaat. Er zit namelijk niet alleen plamuur in, maar ook een verharder die ervoor zorgt dat het goed en stevig vastzit. Je kunt dit in 1 tube kopen, maar bij de meeste bouwmarkten is dit ook los te verkrijgen zodat je zelf de keuze kunt maken. Soms heb je wat meer verharder nodig en bij sommige klussen heb je voldoende aan alleen plamuur. 

Bijna iedere klusser heeft  dit standaard in hun assortiment zitten omdat het de meest gebruikt vorm van plamuren is. Daarnaast krimpt deze variant niet waardoor je dus altijd precies de goede hoeveelheid kunt aanbrengen. Het is wel gevoelig voor water en dus is het niet te gebruiken in vochtige ruimtes. Bij het gebruik van deze plamuur en verharder kun je het beste een 1 op 1 verhouding aanhouden voor het beste resultaat in de binnen omgeving.

Ook op hout kun je diverse soorten gebruiken!

Je kunt hout plamuur gebruiken wanneer de ondergrond van een object of voorwerp van hout als materiaal is gemaakt. Het wordt gebruikt voor het maken van verbinding, maar kan ook prima dienen als reparatiemiddel wanneer iets gevallen is. Het is niet geschikt om te gebruiken voor andere materialen als hout. Zorg er altijd voor dat je een voorwerp wat je gaat repareren netjes egaal maakt voordat je de plamuur erop smeert. Het zit snel vast en soms kun je niet meer bij de kleine plekjes wanneer het vastgelijmd zit. Dit is zonde en dan is het voorwerp niet mooi egaal afgewerkt.

 

Ook interessant voor jou

Menu