Interieur

Waarom jij een wereldkaart nodig hebt!

In een tijd waarin alles online te vinden is, lijkt het alsof er steeds minder reden is om een wereldkaart aan te schaffen. Toch zijn er genoeg goede redenen om juist WEL een wereldkaart aan te schaffen. In dit artikel lees je waarom!

 1. Je krijgt inzicht in de werkelijke afmetingen van landen

Als je alleen maar kaarten bekijkt op een beeldscherm, is het moeilijk om je een goed beeld te vormen van de werkelijke afmetingen van de landen. Een wereldkaart geeft je een betere indruk van de relativerende groottes van de verschillende landen. Daarnaast zie je ook beter hoe ver ze van elkaar af liggen.

 1. Een wereldkaart is een mooie aanvulling voor je interieur

Een wereldkaart is niet alleen praktisch, maar ook nog eens heel mooi om naar te kijken. Er zijn allerlei soorten en maten beschikbaar, dus er is altijd wel eentje die perfect bij jouw interieur past. Hang ‘m aan de muur of kies voor een handzame versie die je makkelijk mee kunt nemen op vakantie.

 1. Een wereldkaart helpt je bij het leren van andere talen

Als je een wereldkaart hebt, is het makkelijker om te zien welke talen er in welk land gesproken worden. Dit kan je helpen bij het leren van een nieuwe taal. Als je weet waar bepaalde woorden vandaan komen, is het makkelijker om deze te onthouden. Ook kun je op een wereldkaart zien hoe de uitspraak van bepaalde woorden verschilt per land.

 1. Je leert veel over andere culturen

Door een wereldkaart in huis te halen, leer je ook veel over de culturen van andere landen. Je ziet meteen waar bepaalde culturen vandaan komen en welke landen er bij horen. Dit kan je helpen bij het begrijpen van andere culturen en het makkelijker maken om contact te leggen met mensen uit andere landen.akantie te gaan, is een wereldkaart een handige aanvulling op je reisgids. Je ziet meteen waar je naartoe wilt en welke routes je kunt nemen. Ook kun je op de kaart zien welke bezienswaardigheden er in de buurt zijn. Dit maakt het makkelijker om je vakantie te plannen.

 

 1. Je krijgt een beter inzicht in de wereldgeschiedenis

Een wereldkaart geeft je ook een beter inzicht in de wereldgeschiedenis. Je ziet meteen waar belangrijke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden en welke landen hierbij betrokken waren. Ook kun je zien hoe de grenzen van landen zijn veranderd door de loop der tijd. Dit alles maakt het makkelijker om de wereldgeschiedenis te begrijpen.

 1. Een wereldkaart is een handig reisgids

Als je van plan bent om op vakantie te gaan, is een wereldkaart een handige aanvulling op je reisgids. Je ziet meteen waar je naartoe wilt en welke routes je kunt nemen. Ook kun je op de kaart zien welke bezienswaardigheden er in de buurt zijn. Dit maakt het makkelijker om je vakantie te plannen.

 1. Je leert veel over geografie

Een wereldkaart is ook een goede manier om je geografische kennis bij te spijkeren. Je leert namelijk veel over de verschillende landforms (gebergten, rivieren, etc.), klimaten en vegetatietypes. Dit alles maakt het makkelijker om de wereld te begrijpen en er meer over te weten te komen.

Wereldbol

Wat is een wereldkaart?

Een wereldkaart is een kaart van de aarde, meestal op schaal. Het kan ook een politieke of fysisch-geografische kaart zijn. Wereldkaarten worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het plannen van reizen en het verkennen van nieuwe plekken. Ze kunnen ook helpen bij het leren over andere culturen en het vergelijken van geografische verschillen.

Wereldkaarten zijn er in vele vormen en maten. Sommige zijn heel eenvoudig, met alleen de belangrijkste landmassa’s en waterwegen. Andere kaarten zijn veel gedetailleerder en kunnen informatie bevatten over wegen, spoorwegen, steden, rivieren en andere geografische kenmerken.

Waarom zou je een wereldkaart willen hebben?

Er zijn verschillende redenen waarom je een wereldkaart nodig zou kunnen hebben. Als je van reizen houdt, is het natuurlijk handig om een overzicht te hebben van alle plekken die je nog wilt bezoeken. Ook als je thuis bent, is het leuk om de wereldkaart te bekijken en te dromen over toekomstige reizen. Een wereldkaart geeft je ook inzicht in hoe de wereld in elkaar zit en waar verschillende landen liggen. Dit kan erg interessant zijn, vooral als je veel gelezen hebt over een bepaald land of gebied en graag wilt weten waar het precies ligt.

Een wereldkaart is nodig voor iedereen die op reis gaat

Of je nu een backpacker bent die de wereld rondreist, of een zakenman die veel vliegt, een goede wereldkaart is onmisbaar. En met de huidige technologie is er geen excuus meer om er geen te hebben.

Tegenwoordig zijn er allerlei soorten wereldkaarten beschikbaar. Je kunt ze in fysieke vorm kopen, maar ook online of als app op je telefoon. Er zijn allerlei handige features beschikbaar, zoals realtime weersinformatie en reviews van toeristische attracties.

Een goede wereldkaart kan je helpen om beter te begrijpen waar je naartoe gaat. Het geeft je inzicht in de afstand tussen verschillende bestemmingen en wat er onderweg te zien is. Ook kun je gemakkelijker route plannen maken en contact houd

Wereldkaart op reis

Een wereldkaart geeft inzicht in waar je bent

Een wereldkaart is een onmisbaar item voor iedereen die van reizen houdt. Niet alleen geeft het inzicht in waar je bent en waar je naartoe kunt gaan, maar het is ook een prachtig aandenken aan je reizen. Bovendien zijn er steeds meer mensen die een wereldkaart in hun huis hangen, omdat het een mooie en interessante achtergrond vormt. Kortom: als je van reizen houdt, is een wereldkaart een must-have!

De voordelen van een wereldkaart

Een wereldkaart is een onmisbaar item voor iedere reiziger. Niet alleen geeft het je inzicht in welke landen er zijn en waar ze liggen, maar een goede wereldkaart kan je ook helpen bij het plannen van je route. Daarnaast is het ook een leuk souvenir om na afloop van je reis aan de muur te hangen! Een wereldkaart is ook handig als je graag wilt weten welke landen er in een bepaald continent liggen. Zo kun je snel zien of een land bijvoorbeeld in Azië of Europa ligt.

Houd je van reizen of droom je altijd van een prachtige reis maken? Dan is een wereldkaart een echte must have voor jou. Een wereldkaart op de muur geeft een extra touch aan jouw interieur. Een mooie meegenomen voordeel aan een wereldkaart een de muur te hangen is dat je alvast kan nadenken over de reis die je wilt gaan maken, maar kan je ook genieten van de grote diversiteit aan landen die de wereld biedt. De echte globetrotter hoort hierdoor zeker een wereldkaart aan de wand te hebben. Daarnaast is een wereldkaart ook nog eens de perfecte wanddecoratie. 

 

Hoe koop je een wereldkaart?

Een wereldkaart kun je gemakkelijk online bestellen. Er zijn verschillende aanbieders die wereldkaarten verkopen, dus vergeet niet om even te vergelijken voordat je een aankoop doet. Als je liever een fysieke wereldkaart wilt, kun je deze ook in veel boekhandels en toeristische winkels kopen.

Welke soorten wereldkaarten zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten wereldkaarten. Sommige mensen gebruiken een fysieke wereldkaart, anderen gebruiken digitale wereldkaarten. Fysieke wereldkaarten zijn gemaakt van papier of karton en zijn bedoeld om aan de muur te hangen. Digitale wereldkaarten zijn online kaarten die je kunt bekijken op je computer, tablet of smartphone.

De twee meest populaire soorten wereldkaarten zijn politieke kaarten en fysische kaarten. Politieke kaarten laten de grenzen van verschillende landen zien, terwijl fysische kaarten de natuurlijke kenmerken van de aarde laten zien, zoals bergen, rivieren en oceanen.

Wereldkaart aan de muur

Formaten van een wereldkaart die het meest populair zijn

Zoals al eerdere aangegeven kan je bij ons een wereldkaart op canvas kopen in vele verschillende formaten. De meest voorkomende en populaire formaten zijn de:

 

 • 60xH40 cm
 • 80xH60 cm
 • 120xH80 cm
 • 150xH10 cm

 

De 60×40 en 80×60 zijn zeer gangbare formaten, maar wil je een echte mooie wereldkaart aan de wand hebben, dan kun je het beste gaan voor de 150×100 cm. Het voordeel van grote wereldkaarten is dat je met één kaart de wand goed kan vullen. Hiermee creëer je meer rust, dan wanneer je bijvoorbeeld verschillende wanddecoraties plaatst. 

 

Hoe kan ik een wereldkaart gebruiken?

Als je een wereldkaart gebruikt, kan je zien waar je bent in verhouding tot de rest van de wereld. Dit is handig als je bijvoorbeeld wilt weten hoe ver het is naar een bepaalde plek, of als je wilt zien welke landen bij elkaar liggen. Een wereldkaart kan ook leuk zijn om te collecteren en er sieraden of decoraties mee te maken!

Conclusie

Als je nog steeds denkt dat je geen wereldkaart nodig hebt, dan hoop ik dat dit artikel je op andere gedachten heeft gebracht. Er zijn tal van redenen waarom een wereldkaart onmisbaar is, zowel voor jou als voor je kinderen. Dus ga er eens voor zitten en bekijk de wereldkaart met een nieuwe blik. Wie weet wat je allemaal ontdekt!

Een wereldkaart is namelijk een onmisbaar item voor iedereen die van reizen houdt. Het geeft je inzicht in welke landen er zijn en hoe ze met elkaar verbonden zijn. Bovendien kun je met een goede wereldkaart ook bepalen welke routes je kunt nemen tijdens je reizen. Kortom: een wereldkaart is essential voor elke reiziger!

Ook interessant voor jou

Menu