Interieur

Kies voor graniet in je interieur

Marmer is een grondstof die uit de natuur komt. Duizenden jaren heeft deze in de natuur gelegen waardoor hij ijzersterk is geworden. Er zijn steeds meer kleuren verkrijgbaar waardoor het een erg populair materiaal is voor in het interieur. Waar je het vroeger alleen bij tafels en vensterbanken zag zie je het nu steeds meer als vloer verschijnen. Vooral het zwarte marmer is erg populair aan het worden. Officieel is dit geen marmer en heet het graniet wat in principe hetzelfde materiaal is, maar toch is het een andere natuursteen.

De voordelen van een granieten vensterbank

Een Graniete vensterbank is makkelijk te onderhouden. Je kunt hem het beste met wat lauw warm water reinigen en indien nodig kun je een biologisch schoonmaakmiddel gebruiken. Tevens is het ook hittebestendig waardoor je er gewoon een hete bak koffie of thee op neer kunt zetten. Het is ook makkelijk stofvrij te houden waardoor het altijd mooi oogt. Graniet heeft maar weinig onderhoud nodig, maar om de paar jaar kun je dit wel laten polijsten voor de glans. Zo ziet de vensterbank er dan weer als nieuw. Je kunt deze vensterbank ook in een ruwe afwerking krijgen. Dit is vooral onder de jonge mensen populair omdat dit past bij een industriële stijl.

Waarom mensen kiezen voor zwart marmer

Op steeds meer plekken kun je Zwart marmer kopen. Officieel gezien is dit gemaakt van de kalksteen graniet en dus niet van marmer. Echter wordt het in de volksmond zo genoemd omdat het wel nagenoeg dezelfde structuren heeft. Het is een uniek product wat in geen 1 ruimte hetzelfde is. Je kunt vrienden en familie jaloers maken want zij kunnen niet 100% hetzelfde krijgen. Afhankelijk van de dikte en hoogte betaal je hier een prijs van 125-155 euro per vierkante meter voor. Daarnaast kun je het ook laten polijsten voor een gladde en glanzende afwerking. Hier zitten dan ook weer kosten aan verbonden. Met wat groene zeep kun je het fris laten ruiken en toch schoon houden. Chemische schoonmaakmiddelen kunnen zorgen voor vlekken. Gebruik bij voorkeur een biologische variant of groene zeep.

Hoe is marmer ontstaan?

Marmer is een kalksteen die duizenden jaren in de natuur heeft gelegen. Dit product is zo  sterk geworden door lava , maar ook door de weersomstandigheden waarin het heeft  gelegen. De steen heeft zichzelf hier steeds aan aangepast waardoor hij goed sterk is  geworden. Tevens is het  ook nog eens goed bestand tegen hitte.

Als je kiest voor marmer op een eettafel dan hoef je niet meer pannenonderzetters hiervoor te gebruiken. Het heeft  unieke nerfstructuur die nooit hetzelfde is. Je hebt een tafel die niemand anders heeft die dus persoonlijkheid uitstraalt, maar ook uniek is in zijn soort. Het materiaal blijft in de loop der jaren zijn waarde meestal behouden. Dit komt omdat het wel 75 tot 100 jaar mee kan gaan. Het is een investering in de toekomst. Als je een vloer hiervan laat leggen kan dit zelfs zorgen voor een meerwaarde van de woning.

Ook interessant voor jou

Menu