Interieur

Deze essentials in de badkamer mag je niet missen!

Een badkamer kan je op verschillende manieren indelen en je kan ook verschillende soorten stijlen en meubels kiezen. Zo heeft de een een groot vrijstaand bad en de ander een kleinere douche met bak eronder. Wat je qua meubels kiest ligt natuurlijk aan de ruimte die je hebt en de wensen die je hebt, daar valt later niet veel meer aan te veranderen. Wel kan je het een en ander doen qua inrichting in de badkamer. Er zijn daarnaast ook wat essentiële items voor in je badkamer. Lees je mee? Dan weet je wat je eigenlijk niet kan missen. 

De basics natuurlijk

De basics in een badkamer zijn natuurlijk minimaal een douche en een wasbak. Daarnaast hebben de meeste mensen een toilet in de badkamer. Bij het toilet kan natuurlijk geen wc-borstel ontbreken maar ook geen luchtverfrisser. Je kan gaan voor een goedkopere fles of je kiest er eentje die een luxe uitstraling heeft. Je kan het zo gek maken als je wil, maar voor de gasten is het wel altijd fijn als ze even kunnen sprayen indien nodig. 

Daarnaast is het ook van belang om een prullenbak in de badkamer en het toilet te hebben. Zo kan je bijvoorbeeld na het schoonmaken van je gezicht de watjes weggooien, maar ook de lege wc-rollen ergens kwijt. Altijd handig en ook voor de gasten indien zij het nodig hebben voor iets dat ze kwijt moeten. Hiermee kan je uiteraard ook variëren, je kan gaan voor een grote prullenbak maar ook kiezen voor een kleintje. Je kan dit matchen met bijvoorbeeld de wasmand maar je kan er ook voor kiezen om dat juist niet te doen. It’s up to you!

Badkamer essentials

Gebruik de muren

Naast dat je van alles op de grond kan zetten, kan je er ook voor kiezen om dingen op te hangen. Zo kan je boven het toilet een smalle kast doen om de rollen toiletpapier in te leggen of handdoeken in te bewaren voor het douchen. Niet alles hoeft een plekje op de vloer te krijgen, dan staat deze zo snel vol. Bij de wasbak kan je er voor kiezen om handdoekhangers op te hangen zodat je de handdoeken netjes langs de wasbak kan hangen om te drogen en om te gebruiken. 

Luxe uitstraling?

Wil je graag een luxere uitstraling in de badkamer zonder dat je een hele make over hoeft te doen? Zorg dan dat je met een bepaald kleurenpalet werkt. Match de prullenbak dan juist wel met de wasmand en kijk of het ook een beetje bij de wastafel past. Je kan daarnaast er ook voor kiezen om geurstokjes neer te zetten, naast alleen een luchtverfrisser. Dit geeft vaak een mooie luxe uitstraling. Ook zou je aan de toiletrolhouder een zeepje kunnen hangen waardoor de rol er ook niet meer af kan schuiven. Allemaal kleine manieren om toch een luxere uitstraling te creëren.

Ook interessant voor jou

Menu