Interieur

Heerlijk genieten van een badkamer in je slaapkamer

Een badkamer is dé place to be om even heerlijk te ontspannen. De plaats waar je even helemaal tot rust kunt komen. Tegenwoordig wordt dit genot zelfs nog aangenamer doordat je gebruik kunt maken van een verstelbaar badrekje. De moderne tool waarmee je in bad je favoriete boek of je tablet binnen handbereik hebt en dankzij de boekenhouder lekker kunt lezen of kijken naar je favoriete serie. 

Genietend van een glaasje wijn of een dampend kopje thee dat je kunt plaatsen in de daarvoor ontworpen houder. Bovendien is er ruimte genoeg om er nog andere spullen op te leggen. Zou het niet nog mooier worden als u dit badrekje kon plaatsen op het bad in uw ensuite badkamer?

Een ensuite badkamer, puur genot!

Droom je er ook van om zo vanuit je bed onder de douche of in bad te kunnen stappen en andersom? Veel andere mensen dromen hier ook van en willen daarom graag een badkamer in hun slaapkamer plaatsen. Een slaapkamer met badkamer zorgt ervoor dat de badkamer een huiselijkere en gezelligere uitstraling krijgt. Door ervoor te kiezen om van twee ruimtes een te maken, ontstaat er een open kamer die veel ruimtelijker is en dat zorgt voor een ontspannen sfeer. Heerlijk toch een beetje dat hotel gevoel en de daarbij horende luxe gewoon bij je thuis.

Een badkamer in de slaapkamer kun je erg mooi inrichten waardoor het een ware eyecatcher wordt. Zo kun je bijvoorbeeld een vrijstaand bad en mooie wasbakken plaatsen. Als je een grote ruimte wilt scheppen door je badkamer in je slaapkamer te integreren, maar toch liever twee aparte ruimtes hebt, dan kun je kiezen voor een afscheiding door een glazen wand met een schuifdeur. Op die manier heb je toch het effect van een ensuite badkamer ondanks de aparte ruimte.

Badkamer in slaapkamer, de praktische kant.

Het hebben van je badkamer in de slaapkamer is dus dubbel genieten. Toch is het belangrijk om hier goed over na te denken en je voor te bereiden, zodat deze droombadkamer niet eindigt in een koude douche of nachtmerrie! Waar water is, is namelijk vocht. Dit houdt in dat je regelmatig de ramen open moet zetten of zorgen voor een goed ventilatiesysteem.

Denk ook bovendien na over het leggen van leidingen en de afvoer van het badwater, de douche en de wasbak. Ook de materialen die je gebruikt in de slaapkamer moeten goed tegen vocht kunnen. Het is geen leuk idee dat door het vocht de verf afbladdert of het behang loskomt, laat staan dat je een nieuwe vloer moet leggen door het teveel aan vocht. Besteed dus zorg aan het ontwerpen van je ensuite badkamer en geniet heerlijk van je eigen wellness plek!

Ook interessant voor jou

Menu