Huis

Waarom gebruiken we steeds meer plamuur

Plamuur is een middel wat wij gebruiken voor reparaties en verbindingen te maken. Het wordt steeds meer gebruikt door de mensen. Niet alleen bij het opvullen van gaten in de muren, maar ook bij sommige delen van de auto. Daarnaast is er ook een speciale epoxy plamuur die bestaat uit plamuur en verharder. Ook kun je houtplamuur krijgen voor alles wat met hout te maken heeft.

Wat is plamuren?

Bij Plamuren denken veel mensen aan het opvullen van gaten. Dit is inderdaad een van de methodes, maar met plamuur kun je nog zoveel meer. Zo wordt er ook een verbinding gemaakt tussen bijvoorbeeld gebroken metalen objecten. Daarnaast kun je het ook gebruiken voor een reparatie op een boot. Het is verstandig om de boot vooraf op het droge te leggen. Plamuur kan namelijk erg slecht tegen vocht en voor het beste resultaat moet de boot uit het water zijn. Daarnaast kun je over plamuur ook nog eens verven. Het hard supersnel uit en je kunt het dan vervolgen schuren en verven. Eventueel is het zelfs nog mogelijk om er een lak overheen te doen. Zorg alleen wel dat je goed kijkt naar het materiaal waarvoor de verf of lak geschikt is.

De werking van epoxy plamuur

Je kunt Epoxy plamuur kopen als je opzoek bent naar een 2 componenten plamuur en verharder. Vaak worden deze kant en klaar geleverd, maar het is ook mogelijk om deze te kopen in 2 tubes. In de ene tube zit vaak dan de verharder en de andere tube bevat plamuur. Standaard is het aan te raden om de verhoudingen 1 op 1 te doen. Echter zijn er ook werkzaamheden waarbij je minder of meer kracht nodig hebt. Informeer dan welke verhoudingen je hier het beste voor kunt aanhouden. Het is een krachtige plamuur die binnen 30 minuten al hard kan worden. Vaak is dit net voldoende om het ook nog bij te kunnen werken voordat het volledig uitgehard is. Naast huis, tuin en keukenklusjes wordt dit ook wel gebruikt voor het repareren van boten en auto’s. Dit omdat de verbindingen extra hard worden gemaakt op deze manier. Het is een krachtig goedje waarmee je bijna alles wel kunt repareren.

Houten voorwerpen repareren of verbindingen maken tussen hout

Voor het maken van een verbinding tussen 2 houten voorwerpen kun je het beste hout plamuur gebruiken. Als je kiest voor Hout plamuur kopen dan moet je op een aantal dingen letten. Er zijn namelijk verschillende soorten te krijgen die ieder hun eigen verwerkingstijd hebben. Als je een voorwerp nog moet schilderen of schuren dan is het wel handig als de plamuur niet te snel droogt. Zo kun je het tijdens het uitharden schuren en als het droog is weer verven of lakken. Tevens kun je deze plamuur krijgen in diverse tubes. Je moet eerst kijken welk werk je hiermee wil uitvoeren. Zo is een dikke plamuur tube niet geschikt  voor het fijne werk, maar een dunne tube plamuur ook niet voor het grotere werk. Dit heeft te maken met de samenstelling en verhouding die tussen de plamuur en verharder worden gebruikt.

Ook interessant voor jou

Menu