Huis

Tips om je badkamer schoon te houden

Een schone badkamer is fijn om te hebben en hier moet je helaas ook soms hard voor werken. Zo is het belangrijk om het tussendoor goed schoon te houden zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Kalk hoopt zich namelijk op over tijd en hierdoor is het verstandig om te voorkomen dat dit kan gebeuren. Het weghalen van kalk is namelijk een grote klus en niet een hele makkelijke. 

Houd regelmatig een grote schoonmaak

Zoals hierboven beschreven, is het handig om te voorkomen dat hardnekkige kalk zich kan ophopen. Dit doe je door regelmatig een grote schoonmaak te houden en met hardnekkige middelen aan de gang te gaan. Hierdoor voorkom je ophoping en dit scheelt een boel gedoe voor later. Eens in de maand even goed ploeteren in de badkamer is hiervoor al voldoende. Ga aan de slag met dikke bleek, ontkalker en chloor. Vergeet ook niet om even alle hoekjes mee te nemen.

Word vrienden met schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn kan je grote vriend worden en hierdoor kan je veel ellende besparen. Een sprayflacon vullen met half heet water en half schoonmaakazijn moet je met je mee hebben als je gaat schoonmaken. Hiermee kan je heel makkelijk de voegen in de badkamer schoonmaken. Spray het mengsel van water en schoonmaakazijn op de voegen en pak een borstel om de voegen schoon te schrobben. Als je dit regelmatig doet zorg je er voor dat je het elke keer goed weg krijgt en geen last van ophopingen krijgt. 

 

Badkamer benodigdheden

Afdrogen!

Als je uit de douche komt dan droog je natuurlijk je lichaam af. Belangrijk is dat je niet vergeet dat je ook de douche zelf schoon moet maken en vooral droog moet maken. Leg een raamwisser in de douche zelf zodat iedereen het na zijn of haar douchebeurt even schoonmaakt. Het is voldoende om de muren en de eventuele glazen wand af te doen met deze raamwisser. Doe de randen en de douchekop zelf even af met een handdoek en vergeet ook de vloer niet droog te maken. Hierdoor voorkom je wederom dat de kalk een kans krijgt om zich te settelen en bespaar je jezelf veel werk. 

Vergeet de wasbak niet

Wanneer je de badkamer gebruikt en je tanden gaat poetsen, wordt de wasbak vaak nat en dit wordt vaak niet afgedaan. Het is handig om, zodra je klaar bent met het gebruiken van de wasbak, deze ook even droog te maken op een granieten meubel. Zo voorkom je dat de kranen aanslag krijgen en bespaar je jezelf veel werk voor later. Door tussendoor de dingen ook schoon te maken en vooral droog te maken hoef je hier later niet te gaan boenen. Daarnaast is het ook handig om de spiegel af te doen als je daar op hebt gespetterd. Hierdoor blijft de spiegel langer mooi omdat je het tussendoor ook af doet. Allemaal tips, maar zorg er dus vooral voor dat je tussendoor (en het liefst op dagelijkse basis) ook even je handen uit de mouwen steekt. Veel werk hoeft het namelijk niet te zijn.

Ook interessant voor jou

Menu